Η εφεύρεση των μηχανών για τατουάζ

εφεύρεση  μηχανών για τατουάζΠατέρας της ηλεκτρικής μηχανής του τατουάζ ή καλύτερα θα λέγαμε παππούς του τατουάζ θεωρείται ο πασίγνωστος εφευρέτης Τόμας Έντισον.  Το 1875 δεν είχε αξιοποιηθεί ακόμη η νέα εφεύρεση, το ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο ήταν σε θέση να μετασχηματίζει το ηλεκτρικό ρεύμα σε περιστροφική κίνηση. Ίσως να ήταν τα πιστόνια των τροχών των ατμοκίνητων τρένων που να έδωσαν στον Έντισον την ιδέα να μεταφέρει την κυκλική κίνηση που δημιουργούσε το μοτέρ σε γραμμική που να μπορούσε όμως να χρησιμοποιηθεί για κάποιον πρακτικό σκοπό, όμως ποιος να ήταν αυτός;

Η πρώτη χρήση του ηλεκτρικού μοτέρ ήταν το 1876 με μια ιδέα του Έντισον για ένα μηχάνημα που τρυπούσε ένα στένσιλ, μέσα από το οποίο μελάνι έρρεε σε μια κόλλα χαρτιού που ήταν τοποθετημένη από κάτω. Η μηχανή περιελάμβανε ένα πολύ ισχυρό ηλεκτρικό μοτέρ στο πάνω μέρος ενός κυλίνδρου με χρώμα. Η ατσάλινη βελόνα ανεβοκατέβαινε χαράσσοντας το στένσιλ και δημιουργώντας τρύπες κατά μήκος του σχεδίου ή των γραμμάτων που υπήρχαν αποτυπωμένα στο στένσιλ.

Αυτή ήταν ουσιαστικά μια αποτελεσματική χρήση του ηλεκτρικού μοτέρ, άλλα όχι τόσο εύκολη για το χρήστη της αρχικής συσκευής, η οποία ήταν ιδιαίτερα ογκώδης και δύσκολη και κουραστική στη χρήση της για παρατεταμένη περίοδο. Περιέργως ο Έντισον έβγαλε στην αμερικανική αγορά τη μηχανή ακόμη και μετά την βελτίωσή της δύο χρόνια αργότερα στη Βρετανία. Με τη χρήση πλέον δύο ηλεκτρομαγνητικών πηνίων, ελατηρίων και άλλων εξαρτημάτων η μηχανή έγινε πολύ πιο ελαφριά.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress